Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

ÖBK redo för allsvenskt kval

Årets viktiga match väntar för Östersunds BK på lördag. Kval 1 mot Jonsta i kampen om att nå Nordallsvenskan.
– Det vore bra om vi lyckades, säger Conny Halvarsson.

Den mångårige lagledaren har varit med om kval förut. Rutin i överflöd finns både hos honom och i laget. Det kan vara en fördel när det förutom det spelmässiga även blir en fråga om psykologiska faktorer.

– Kval är kval och då handlar det om mental styrka. Jonsta har gått obesegrat genom division 2, men jag tycker att vi ska vara lite vassare, menar Conny.

Kvalet spelas på lördag och i bäst av tre matcher. Om Jonsta eller ÖBK vinner den första matchen och leder stort i den andra kommer kvalet att avbrytas. Annars blir det en tredje och helt avgörande match över två serier.

Dessutom är det alltså neutral hall som gäller?

– Ja, matchen ska avgöras i Sollefteå. Det är en svårspelad hall där Laxen normalt har sina hemmamatcher. Det har alltid varit tjurigt att spela där.

– Alla banor har olika oljeprofiler och i det här fallet ska oljan vara utlagd på 39 fot. Det är ganska långt. Vissa spelare kan ha problem med speciella oljeprofiler det beroende på vilken spelstil de har.

Vinnaren i kval 1 går till ett slutkval mot vinnaren i den andra matchen, Vilhelmina-Flash. Om ÖBK lyckas nå så långt kanske man ändå är i hamn.

Det talas nämligen om att Team Torén ska lämna sin plats i allsvenskan, vilket i så fall kan öppna upp för två lag att ta sig vidare.

– Team Torén har problem med att få ihop spelare till nästa säsong. Med 99 procent säkerhet kommer de att lägga ned sitt lag och då blir det en plats ledig. Det är inte säkert att den platsen går till vår serie, men det finns i alla fall chans, berättar Conny Halvarsson.