Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

ÖBK mot nytt kval: "Jag hoppas att alla tänder till"

Östersunds BK står inför ett nytt kvalspel för att rädda kontraktet i Nordallsvenskan.
– Vi har rutin på det här. Nu hoppas jag att alla tänder till, säger Conny Halvarsson inför helgens kval mot Junsele.

ÖBK har haft en svajig säsong, både i den inledande Nordallsvenskan samt i det efterföljande division 1-spelet. Fjärdeplatsen i det sistnämnda var en besvikelse.

Laget tvingas därför till ett nytt kvalspel för att rädda kontraktet. Ett kvalspel som är exakt likadant utformat som tidigare år.

Det börjar med en semifinal, i form av tre matcher, på neutral plan. Vinnaren går vidare till en kvalfinal, som avgörs på samma sätt.

Kval är något som ni börjar kunna nu – eller hur?

– Haha! Ja, vi har rutin på det och har spelat kval flera år i följd. Den stora rutin vi har när det blir så här dramatiskt borde vara en fördel.

Hur viktigt är det att ni håller er kvar i Nordallsvenskan?

– En del tycker inte att det spelar någon roll, andra tycker det är viktigt. Men det är inga längre resor i Nordallsvenskan jämfört med division 1 eftersom förbundet har gjort om serierna till en Nordallsvenska och en södra Nordallsvenska.

ÖBK får alltså möta Junsele i kvalsemifinalen. Bäst av tre matcher gäller och dessa spelas i Sundsvall.

Junsele vann sin division 2-serie och laget får inte underskattas.

– Vårt farmarlag fick rejält med stryk av Junsele på bortaplan, medan vi vann lätt på hemmaplan. På papperet ska vi klara av det.

Om ÖBK klarar helgens nöt, väntar en final nästkommande helg, då troligen mot Domsjö.

– I så fall blir det jämnt. Domsjö har tre-fyra riktigt bra spelare, som kan avgöra matcherna. Men det har även vi, säger Conny Halvarsson.