Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Objektivet tar skärpan ur systemkameran

Teknisk perfektion kan vara tröttsamt.

Teknisk perfektion kan vara tröttsamt. För dessa tillfällen finns hålkameraobjektivet till systemkameran som ger dig de där suddiga drömlika bilderna som egentligen bara fångas med riktigt risiga plasthus.

En leksakskamera kostar i och för sig bara några hundralappar, men prislappen på filmen kan dra iväg desto mer. Fotar du ändå med en hyfsad systemkamera från Canon eller Nikon räcker det med ett hålkameraobjektiv för att komma ifrån knivskärpan på motivet.

På riktiga hålkameror sker ljusinsläppet genom ett hål. Hålkameraobjektivet är mer avancerat än så - hålet är piercat med laser och skyddat med plastfilm så att damm och annat elände inte kan ta sig in i det heligaste.

Att du kan förhandsgranska bilderna direkt efter exponeringen och dessutom slipper framkalla dem kan ses som ytterligare en bonus.

SLR Pinhole Lens kostar 50 dollar, exklusive frakt och tull, och säljs bland annat på photojojo.com.

 


/Amy Lagerman

Kamera & Bild