Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Obegåvat i Bräcke

Att höja skatten i Bräcke är den bekvämaste, minst begåvade och mest förödande åtgärden för att komma till rätta med ekonomin. Man frågar sig om trappan städats på rätt sätt. Har alla möjligheter prövats? Det hjälper föga att införa inköpsstopp på radergummin, pennor, anteckningsblock och kaffe på någon enstaka skola. Åtgärderna fungerar mera som effektiva stimulansdödare.

Ansvaret för den uppkomna situationen ligger på byråkratin, chef och ledningsgrupp. För mig syns kommunen mycket oorganiserad. Behövs verkligen en kommunchef. Där finns några hundratusen att spara på centraladministrationen!

Möjligheter att minska utgifterna är genom att slopa tjänster, lägga samman avdelningar, ökat samarbete mellan olika enheter. Med andra ord färre får göra mer.

När man tar till en så drastisk åtgärd som att öka skattetrycket i en så liten kommun kommer en tanke om att en likvidation är nära förestående.

Kanske det ligger något i det drastiska uttrycket: politiker ska inte leka affär och helst inte hålla på med politik heller".

Det tråkiga med nuvarande situation är att jag hör allt fler som hyser i stora drag liknande åsikter. Men av uppgivenhet eller bekvämlighet väntar man till efter valet så att någon annan får ta över konkursboet.

Lennart Wikström

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel