Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Obduktionen ska ge svar på vad som hände 34-åringen

Nästa vecka beräknas polisen få svar på vad som dödade den man som hittades utanför Gamla teatern. I morgon eller på onsdag transporteras kroppen till Umeå för obduktion.

Det var i söndags morse som två hotellgäster hittade den livlösa kroppen intill Gamla teaterns parkering. Polis tillkallades och det konstaterades snart att mannen, som var 34 år gammal, var död. Polisen misstänkte till en början att brott låg bakom dödsfallet, men när kriminalteknikernas undersökning var avslutad pekade det mesta på att döden inträffat som följd av en tragisk olycka, troligen genom ett fall.

Kroppen kommer ändå att skickas till Umeå för rättsmedicinsk undersökning.

– Vi gör alltid den här typen av utredningar för att utröna om det kan vara någonting annat än en olycka. Men det mesta pekar på att det handlar om ett missöde, säger Peo Boson, förundersökningsledare vid Jämtlandspolisen.

Under tisdagen eller onsdagen kommer kroppen att transporteras till Umeå.

– Beroende på hur mycket rättsläkarna har att göra räknar vi med att få en rapport om en vecka, 14 dagar, säger Peo Boson.