Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Obamas bokuttalande vållade huvudbry

Annons


Ett uttalande av Barack Obama i tv-programmet "60 minutes" i söndags har orsakat litterärt huvudbry bland amerikanska förlag, skriver New York Times. I intervjun nämnde Obama att han nyligen läst en ny bok om Franklin D Roosevelts första 100 dagar som president. Ett givet marknadsföringsargument för förlaget i fråga, problemet var bara att Obama aldrig berättade vad boken eller författaren hette. När det sedan visade sig att det fanns tre relativt nyutkomna böcker som behandlade detta ämne var förvirringen total, och samtliga förlag gav sken om att det var just deras författares verk Obama uppslukats av.

Ett dygn senare tvingades en talesperson för Barack Obama gå ut och officiellt meddela att det var Jonathan Alters bok "The defining moment: FDR's hundred days and the triumph of hope" som den blivande presidenten åsyftat. Denna titel hade i spekulationerna mest nämnts i förbifarten, då boken hade två år på nacken och knappast kunde räknas som "ny". Talespersonen berättade också att Obama även läst Jean Edward Smiths biografi "FDR", som täcker hela Roosevelts gärning.

Franklin D Roosevelt var USA:s president mellan åren 1933-1945, och den som införde reformprogrammet "the new deal" vilket var en viktig orsak till att USA tog sig ur 30-talets depression.

Mer läsning

Annons