Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Oansvarigt i Ström

Annons

Förslaget från KS Au i Strömsund om ett utökat flyktingmottagande 2014 röstades igenom av omdömeslösa ledamöter i S, M, C och V. Detta trots att man i två på varandra följande möten, KS och KF, avslog flera nämnders tilläggsyrkanden på totalt 10 miljoner kronor (mkr), för att försöka undvika ytterligare underskott i båda nämnderna. Redan i dag uppvisar barn- ungdom- och kulturnämnden ett minus på 5,5 mkr. Socialnämnden redovisar ett minus på 13 mkr.

Endast Rättvis Demokrati röstade för avslag och reserverade sig skriftligt.

Ekonomin har rasat iväg på grund av för stort mottagande av invandrare. När för stora åtaganden påverkar kärnverksamheterna är det politikernas skyldighet att sätta stopp. Man bör fullfölja det avtal man skrivit under, arbeta för en fungerande integration, vilken i nuläget inte fungerar i Strömsunds kommun. När det gäller att få ut nyanlända i arbetslivet har vi endast lyckats i några fall trots att många försöker. De nyanlända, samt de som redan finns här kommer sannolikt att vara beroende av bidrag, oavsett om stat eller kommun betalar, denna ekvation är ingen ekonomisk lösning för Strömsunds kommun. Problemet finns i dag i många kommuner i Sverige som bedriver mottaganden som i verkligheten utgör en fara för den totala ekonomin, vilket i sin tur leder till neddragningar inom kärnverksamheterna.

Göran Edman, Ordförande RD

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel