Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Oansvarig Löfven

Vi behöver ett tydligt besked från Socialdemokraterna. Deras förslag om att dubblera arbetsgivaravgifterna för unga riskerar att dränera kommunernas kassor men om detta talas det inte alls.

Förslaget riskerar inte bara att slå mot de företag som anställer unga utan också kommunen som arbetsgivare. Den 23 oktober ska kommunfullmäktige fastställa budgeten för 2015 och ännu vet vi inte hur mycket dyrare det kommer bli att ha unga anställda i kommun om vi får en röd grön regering.

För Östersunds kommun innebär det stora ekonomiska konsekvenser. Det handlar i så fall om ökade kostnader på 28 miljoner kronor per år för att ha unga mellan 18 och 26 år anställda i kommunen.

Var ska vi skära ned och vad behöver prioriteras bort, blir det skolan, barngrupperna eller omsorgen? Frågorna är många.

S-förslaget drabbar dessutom kommunerna och välfärden dubbelt, då de unga som får det ännu svårare att få jobb i stället hänvisas till kommunalt försörjningsstöd. Det är inte att ta ansvar för Sverige och våra kommuner.

Genom alliansregeringens politik har över 250 000 fler ett jobb att gå till jämfört med 2006. Det har ökat skatteintäkterna till våra kommuner och skapat mer resurser än någonsin till välfärden. Sveriges kommuner har aldrig någonsin tidigare haft mer resurser än i dag. Det är bra och viktigt för framtiden, men mer behöver göras

Vi vill ta ansvar och trygga kommunernas välfärd. Svaret är att fler behöver ha ett jobb att gå till. Det kräver en långsiktig lokal, regional och nationell politik.

Så vår fråga till socialdemokraterna i Östersund är:

Hur tänker ni kompensera kommunerna och ta ansvar för de dramatiskt ökade kostnaderna som dubblerade arbetsgivaravgifter för med sig? Vem ska betala för Löfvéns löften

Carina Asplund (C)

Kommunalråd och kandidat nr 1 till kommunfullmäktige

Andreas Karlsson (C)

Ordförande i vård- och omsorgsnämnden i Östersunds kommun och kandidat till kommunfullmäktige

Ulf Edström (C)

Ordförande i Finansutskottet och kandidat till kommunfullmäktige

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel