Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nyvald politiker släpptes inte in

När den nyinvalde Bergspartisten Glenn Lindén skulle gå på sitt första möte som ledamot i verksamhetsnämnden vägrades han delta. Nu överklagar han det beslutet.

Annons

Det var vid kommunfullmäktiges sammanträde den 16 mars som Glenn Lindén från Rätan valdes till ny ledamot i verksamhetsnämnden. Han ersatte därmed Dan Östberg som valt att kliva av från sina uppdrag. Östberg hade dock önskat att kliva av sitt uppdrag först 14 dagar senare, men någon sådan notering gjordes aldrig i protokollet.

På det första verksamhetsnämndssammanträdet som Glenn Lindén skulle delta i stoppades han av nämndens ordförande Torsten Medalen (C). Han fick endast delta som åhörare. I stället satt Dan Östberg med som ordinarie ledamot.

Nu överklagar Glenn Lindén Torsten Medalens beslut att inte låta honom vara med. Till förvaltningsrätten i Härnösand skriver Lindén: ”Jag känner mig kränkt och får vara med endast som åhörare vid mötet, utan ersättning och utan röst eller förslagsrätt”.

Förutom en prövning om sammanträdets giltighet vill Lindén också pröva om presidiets agerande är ett brott mot sekretessreglerna då Dan Östberg, som vid tidpunkten inte var aktiv förtroendevald, deltog under hela mötet.