Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

"Nyttigt att få höra om andra villkor"

Skolan är i vanlig ordning en av de viktigaste valfrågorna. Därför vill Socialdemokaterna i Berg nu skaffa sig en bättre bild av skolorna i kommunen.

Förra hösten presenterade Lärarförbundet sin ranking av landets skolkommuner. Det var ingen smickrande läsning för Berg, som placerades på plats 245 av 290.

– Vi tar till oss det. Vi vet om utmaningarna och det pågår en mängd olika processer för att komma till rätta med det här. Det finns ingen "quick fix", det är ett arbete som tar tid. Men det pågår ett intensivt arbete på många sätt, säger Mikael Abramsson, ordförande i Socialdemokraterna i Berg och i kommunens barn- och utbildningsutskott.

Tillsammans med kommunalrådet Karin Paulsson, kommunalrådskandidaten Therese K. Zetterman och riksdagskandidaten Kalle Olsson besökte han under veckan skolan i Ljungdalen. Syftet med besöket var att lyssna på synpunkter från personal och elever.

– Jag får ofta känslan av att vi lever i två parallella världar. Vi har en politisk diskussion om skolan och så har vi en verklighet. Det är inte alltid de här två världarna ryms i varandra. Vi behöver lyssna på vad lärarna har att säga, säger Kalle Olsson.

Ljungdalens skola är liten och ligger långt från andra skolor i kommunen. Skillnaden i förutsättningar var något som politikerna tog med sig från sitt besök på skolan.

– Man lever i olika verkligheter mellan skolorna i kommunen. Då är det viktigt att anpassa resurser efter det, säger Mikael Abramsson.

– Det ger lite perspektiv när jag kommer från Östersund och vi har en ganska Stockholmsfixerad debatt i många områden. Det är andra villkor och det är nyttigt att få höra om dem. Du kommer närmare verkligheten när du är här, säger Kalle Olsson.

Socialdemokraterna i Berg har som mål att besöka de flesta skolorna i kommunen inför höstens val.