Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nytt Yransläpp

Influenser från AC/DC, Alice Cooper och Led Zeppelin.
I slutet av juli landar Rival Sons på en av Storsjöyrans scener.

Den 6 juni släpper kaliforniska kvartetten Rival Sons sitt fjärde album "Great Western Valkyrie". I slutet av juli spelar de på Storsjöyran.

– Det här är ett av de hetaste rockbanden just nu, det är en upplevelse att se dem live, säger Andréa Wiktorsson, artistbokare på Storsjöyran.

De har varit återkommande Sverigegäster de senaste åren. I fjol spelade de på Bråvalla Festival och året innan på Sweden Rock. I sommar spelar de också med Aerosmith på deras Sverigespelning. De har tidigare turnerat med AC/DC och Alice Cooper som också säger något om deras musikaliska influenser där blues, garage- och hårdrock men också glam rock, rockabilly, surf och soul ingår i mixen:

– Det är ett riktigt traditionellt rockband med influenser från bland andra Led Zeppelin och AC/DC, säger Andréa Wiktorsson.

Rival Sons debuterade 2009 med albumet Before the Fire. 2011 kom Pressure & TIme och 2012 senaste albumet Head Down. Om det senaste albumet skrev Västerbottens-kuriren: "Rival sons doftar starkt av 70-tal; polisonger du inte muckar med, feta kragsnibbar, slitna jeans och snedtrampade boots. Svänget är konsekvent i skilda tempon och med skön dynamik. Deras lätta och lekfulla handlag tilltalar."