Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nytt VM-guld för Martinsson: "Över förväntan"

Vinnarskallen slog till igen: Emil Martinsson vann sitt andra guld vid VM i Suhl. Nu på 10 meter mixade lopp.
– Det här är över förväntan, säger Strömsundsskytten om sin tredje individuella medalj.

50 eller 10 meter verkar inte spela någon roll för världens kanske bästa viltmålsskytt.

Emil Martinsson behärskar allt. Han har rutin, kyla och älskar när det blir mästerskap.Det här var hans sjätte individuella VM-guld i en karriär som är fylld av VM- eller EM-medaljer.

Ska vi kalla dig för "Enorme Emil" eller "Världens bästa viltmålsskytt"?

– Ja, kanske det. Ibland slår det till bra.

Svensken vann VM-guldet före Won Myong Pak, Nordkorea och Tomi-Pekka Heikkilä, Finland. 390 mot 387 respektive 384 poäng.

390 poäng är förresten personbästa för Martinsson, som sköt helt fantastiskt i andrarundan. 99+98 poäng och totalt 197 poäng.

– Klarar man att hålla koncentrationen uppe är det inte långt bort. Jag klarade andrarundan förvånansvärt bra utan anspänning. Jag trodde att det skulle bli mycket mer stelt och mer puls.

36-åringen åker hem till Jämtland med tre individuella VM-guld och även med tre lagsilver. Hur lyder analysen där?

– Det är över förväntan. Mitt mål var en individuell medalj och då på 50 meter. Det är konstigt att det kan gå så bra jämt.

Martinsson hanterar 10-metersgeväret lika bra.

– Jag har lätt för att byta vapen. Framgång föder också framgång. När det kommer en motgång tar jag det på ett rätt sätt. Det är nog hemligheten för mig.

Sveriges lagmedaljer ger stor glädje.

– Det visar ju att vi gör någonting rätt på hemmaplan. Det är familjen viltmål så att säga, tror jag. Alla hjälps åt och stöttar varandra, säger Emil till svenskt skytte.

Nu väntar ett antal dagars vila innan det är dags för nästa mästerskap; SM i Hyltebruk i augusti. Där står sex medaljer på spel.

Emil Martinsson har också redan börjat snegla på 2017. Då är det dags för EM på 10 respektive 50 meter. I Slovenien samt i Azerbajdzjan (Baku.