Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nytt vädertätat makro från Pentax

/

Om det så öser ner kan du nu fånga blommor och bin i närbild.

Annons
Om det så öser ner kan du nu fånga blommor och bin i närbild. Med nya vädertätade makroobjektivet från Pentax behöver du inte oroa dig för något annat än att motiven ska regna bort.

Det finns inget dåligt väder, bara dåliga kläder. Men att kamerautrustningen kan gå sönder om vädret är alltför blött har säkert hindrat alla fotografer från stordåd vid något tillfälle.

Nu kommer Pentax med nya smc Pentax-D FA Macro 100mmF2.8 WR som minimerar intrång av fukt och luft. Tillsammans med ett vädertåligt kamerahus kan du hädanefter ge dig ut i både dimma och regn.

Monterat på ett digitalt kamerhus från Pentax ger objektivet en brännvidd på motsvarande 153 millimeter i småbildformatet.

Viktiga funktioner:
• Arbetsavstånd på 13 cm (i tillämpningar av normalstorlek) för att underlätta fotografering av insekter och andra motiv som är svåra att närma sig.
• Pentax Quick-Shift fokussystem för ögonblicklig växling till manuellt fokus efter att motivet har fångats av kamerans autofokus.
• Objektivet fungerar även med analoga systemmodeller
• Kompatibel med makroadaptern i Pentax AF160FC makroblixt.

Pentax smc Pentax-D FA Macro 100mm F2.8 WR kommer att kosta drygt 7 599 kronor och börjar förmodligen säljas i butik under januari 2010.
 


/Amy Lagerman

Kamera & Bild

Mer läsning

Annons