Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nytt stjärnlag siktar mot OS

OS är fyra år bort – men redan nu sjösätts en kraftfull curlingsatsning.
Tre fjärdedelar av Lit Eriksson går ihop med Niklas Edin och bildar ett nytt stjärnlag.
– OS är målet, säger Kristian Lindström till Sporten.

Annons

I år har Sverige kunnat visa upp två starka curlinglag på herrsidan.

Lag Niklas Edin tog OS-brons och sedan knep Oskar Erikssons lag ett VM-silver.

Framtidsplanerna har dock varit en smula oklara. Förra veckan blev det ännu disigare vid horisonten när Niklas Edins lag splittrades.

Nu står det klart att de två svenska världslagen blir till ett. Christoffer Sundgren, Kristian Lindström och Oskar Eriksson fortsätter från lag Eriksson och får med sig 2013 års världsmästare Edin i en ny storsatsning.

Lagen känner varandra mycket väl sedan tidigare efter att ha bott i Karlstad och tränat mycket tillsammans.

– Med Niklas i laget ser jag stora utvecklingsmöjligheter och ett lag som kan bli nummer ett i världen, säger Oskar Eriksson till curling.se.

Spelarna poängterar dock att det här är en ny satsning.

– Vi säger helst att vi startar ett nytt lag men med nästan samma spelare, säger Litskillen Kristian Lindström till Sporten.

Han och Christoffer Sundgren från Sveg gör att det fortfarande är ett lag med stark länskoppling.

Om det nya laget tävlar under Lit- eller Karlstadflagg återstår dock att se. Mycket kommer att hänga på vilka sponsorer som ansluter och vad de vill.

– Men vi har alla samma mål och det är OS, säger Kristian Lindström.

Niklas Edin:

– Jag kommer in i ett lag som redan idag är väldigt komplett men där det ändå finns mycket utvecklingspotential. Det finns en bred kunskap som gör att vi inte behöver vara låsta i våra positioner och vi kan testa oss fram till en optimal laguppställning, säger han till curling.se.

Edin har lagt sistastenarna i sitt lag tidigare. Vem som får förtroendet i det nya laget – det återstår att se.

– Vi har två väldigt duktiga fyror, så oavsett vem det blir kommer det att bli väldigt bra, säger Kristian Lindström och skrattar.