Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nytt starkt lopp av Sunnan Tibbe

Sunnan Tibbe och Jan-Olof Johansson stod för en mindre knall i lördagens V75-finaler. Från ett iskallt åttondespår körde ekipaget in på en tredjeplats i klass 2-finalen.

Annons
– Sämsta utgångsläget, finaler och värsta tänkbara motstånd, säger en mycket nöjd Jan-Olof Johansson efter tredjeplatsen som gav 50 000 kronor.
Inför Gävles andra V75-avdelning var det inte speciellt många som trodde på Sunnan Tibbe och Johansson. Hästen var inte streckad på mer än en procent av V75-kupongerna och ekipagets vinnarodds var över 55 gånger pengarna.
Det blev en lugn start från det iskalla åttondespåret, Johansson valde att backa sig sist och låg också där under stora delar av loppet. Sedan löste det sig bra i sista sväng och hästen avslutade starkt på tiden 1.15.4a/2140m. En bra tid med tanke på den kladdiga banan.
– Ja, han avslutade riktigt bra. Han galopperade senast men vi visste vad det berodde på och att han var i bra form nu. Men det här var helt klart över förväntan, säger kusken Jan-Olof Johansson.
Sunnan Tibbe har tävlat mycket starkt under 2008. Hästen har varit på pallen i 11 av 15 starter och tagit tre segrar. Den utvecklingen har överraskat Johansson.
– Det konstiga är att han har överträffat sig själv i varje start. Han har plockat på sig pengar och mött värre och värre motstånd. Men han har överraskat varje gång och höjt sig själv. Christer (Olofsson, hästens tränare) har gjort ett jättejobb.
Jan-Olofs andra uppsittning under lördagen, Sunin, slutade oplacerad i ett lopp utanför V75.
Tidigare Östersundstränaren Per Linderoth med hästen Khabibulin körde in som sexa i Silverdivisionens final på tiden 1.15.7a/2140m.

Mer läsning

Annons