Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nytt parti bildat i Bräcke

Planen på att lägga ner ett äldreboende startade tanken om ett nytt parti – Landsbygdens Framtid.

Planerna på ett nytt parti i Bräcke fanns redan för två år sedan och det var turerna kring äldreboendet Bostugan i Hunge som var droppen för eldsjälen Barbro Norberg.

– Det handlar om demokrati, det finns någon slags maktfullkomlighet i kommunen och som jag uppfattar det behöver man inte fråga befolkningen vad de tycker. Och jag vill inte att missnöjesrösterna ska hamna hos Sverigedemokraterna, sade hon till LT i februari 2012.

Partiet är nu bildat och kommer att ställa upp i kommunvalet i september.

Ur Landsbygdens Framtids pressmeddelande:

"Partiet kommer inte att ingå i någon samverkan med vare sig höger eller vänsterfalangen".

Precis som namnet antyder ska partiet fokusera på landsbygdsfrågor. "Vi kommer att ta initiativ och driva egna idéer inom opinion för att få storstadsregioner att inse det positiva med att bo på landsbygden men även att inse att storstaden är i allra högsta grad beroende av landsbygden. Riksdagspolitiker från länet styrs för mycket av partipiskan och politiker i storstadsregionerna".

Barbro Norberg skriver i pressmeddelandet att "stora beslut som berör många invånare (skolor, äldreboende) ska förankras och ges möjligheter till andra lösningar"