Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nytt och nygammalt från Pentax

/

I slutet av februari kommer tre nya digitalkameror från Pentax.

Annons
I slutet av februari kommer tre nya digitalkameror från Pentax. Modellen I-10 är en flirt med 70-talet - en kompakt som liknar en spegelreflexkamera.

Pentax Optio E90 är den billigaste och enklaste av digitalkamerorna. Du får 10,1 megapixel, 3x optisk zoom, leendedetektor, möjlighet att spela in film med 640x480p plus automatiska förvalsprogram som underlättar för den oerfarna fotografen.
Pentax Optio H90 är också en kamera som bör uppskattas av oerfarna användare. Men här har Pentax satsat på designen. Resultatet sägs vara en användarvänlig lätt kamera som är användarvänlig i både vad gäller menyn och knapparna.
H90 har 12,1 megapixel och 5x optisk zoom som sträcker fån vidvinkel till tele.
Pentax Optio I-10 är en nostalgitripp tillbaka till gamla Pentax 110. Fast i stället för att använda 110 film fotar du nu digitalt. Optio I-10 har 12,1 megapixel, 5x optisk zoom, filminspelning i HD-kvalitet och ansiktsigenkänning som även ska klara av att leta upp både hundar och katter i motivet.

Du kan också fälla in en miniatyr av en redan fotograferad bild på LCD-skärmen och på så sätt enklare kunna upprepa kompositionen.
Priserna är inte fastställda än, men digitalkamerorna ska finnas ute till försäljning i slutet av februari.


/Amy Lagerman

Kamera & Bild
Annons