Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nytt nätverk för författare i länet

Litteratur i alla dess former är ett prioriterat område för Länskulturen. Nu finns möjlighet för författare i länet att medverka i olika aktiviteter.

Catarina Lundström har rollen som regional biblioteksutvecklare och hade i tisdags kväll bjudit in etablerade och blivande författare i länet till Designcentrum i Östersund för en nätverksträff. Litteratur i alla dess former har blivit en prioriterad del av Länskulturens verksamhet och Catarina Lundström planerar olika aktiviteter för fack- skön- och barnlitteraturförfattare.

– Vi har stöd i den regionala kulturplanen. Det är väldigt tydligt att vi ska jobba med det här, säger Catarina Lundström.

Närmast på programmet står att anordna bokens dag, litteraturfestivaler och författarpresentationer. Drygt 30 författare slöt upp under tisdagens möte och önskemål som togs upp var att arbeta med textrespons samt att få veta mer om digitala plattformar.

Ett allmänt önskemål var att få veta mer om förlag och publiceringsmöjligheter. Medverkade gjorde även Theres K Agdler som är Författarförbundets regionombud och kommer att arbeta aktivt med nätverket. Ett projekt som kan ge inspiration är Det litterära Västerbotten, som sedan 2013 drivits inom Region Västerbotten.

Om verksamheten där och hur de i samarbete med bland annat länsbiblioteket genomfört aktiviteter som litteraturfestivaler och författarstafetter berättade projektledaren Anna Holmström Degerman. Ett första steg blir att kartlägga författarna i länet, så alla blivande eller etablerade författare i länet kan uppmanas att ta kontakt med Catarina Lundström på Länskulturen i Östersund.