Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nytt musikspel med Beatles-tema

I veckan avslöjade MTV Games och Harmonix att man just nu arbetar på ett exklusivt nytt musikspel baserat på The Beatles karriär.

Annons
Wall Street Journal basunerade snabbt ut nyheten att det handlade om ett "Rock Band"-spel med Beatles-tema, något som tillbakavisats av Harmonix. 
Istället handlar det om ett helt nytt musikspel som har sagts hämta visuella element från The Beatles psykedeliska albumomslag och deras filmer.
Enligt Harmonix-chefen Alex Rigopoulus så är den visuella aspekten en stor del av spelet.
Musiken kommer att hämtas från bandets hela backkatalog, från det första albumet "Please please me" (1963) till det sista, "Let it be" (1970).
Spelet kommer att fungera tillsammans med "Rock Band"-instrumenten, men även med tillbehör från andra musikspelstillverkare. Det kommer däremot att vara ett helt nytt spel, som utvecklas från grunden.
De två Beatles-medlemmarna som fortfarande är i livet, Paul McCartney och Ringo Starr, sägs vara mycket positiva till spelet.
- Det här projektet är en rolig idé som breddar intresset för The Beatles och vår musik. Jag gillar att folk får möjligheten att lära känna musiken utan och innan, säger Paul Mc Cartney i en pressrelease.
- På det här sättet fortsätter The Beatles att utvecklas och det känns som ett fantastiskt sätt att ta in bandets musik i det datoriserade 2000-talet, säger Ringo Starr.

Mer läsning

Annons