Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nytt lättanvänt och roligt från Nikon

Nikon bygger på Coolpix-serien.

Annons
Nikon bygger på Coolpix-serien. Med S1100pj är det möjligt att projicera foton och filmer på väggar och tak eller någon annan ljus yta. S5100 är en lättanvänd kompakt som ska ge tydliga bilder även vid fotografering i svagt ljus.

S1100pj är efterträdaren till S1000pj. 14 lumen gör projektorn 40 procent starkare än föregångaren. Kameran kan anslutas till både PC och Mac för att projicera bilder och filmer mot tak, väggar, golv eller annan ljus yta. Kameran har fem inställningar mot skärpa och ett antal retucheringsfunktioner som bland annat fish-eye, selektiv färgmarkering i en i övrigt svartvit bild samt uppmjukning av bakgrunden.

S1100pj har en sensor på 14,1 megapixel, ett vidvinkligt 5x zoom Nikkor-objektiv och en tre tum stor pekskärm med upplösningen 480 000 punkter.

Coolpix S1100pj finns i färgerna grönt och svart. Det rekommenderade priset beräknas vara 3.590 kronor.

S5100 är tunn (2,16 centimeter tjockt kamerahus) och lättanvänd kompakt med 12,2 megapixel och 5x zoom som känner av om du fotar med kameran i handen eller använder stativ - och som automatiskt väljer de inställningar som ger minst oskärpa. Den ska ge snabb respons och skarpa bilder även om motivet rör sig eller om ljuset är svagt. Med vidvinkelläget på 28 millimeter täcker den upp de flesta behoven. Det är också möjligt att spela in videosekvenser i 720p HD-kvalitet med en särskild filminspelningsknapp.

Coolpix S5100 kommer i färgerna rött, svart, blått, rosa och lila med ett rekommenderat cirkapris på 1.790 kronor.


/Amy Lagerman

Kamera & Bild