Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nytt kontor för 16 miljoner

Krokomsbostäder redovisar ett stabilt resultat.

Blir det plus i kassan är det sällan dåligt. Inför kommande kommunfullmäktige i Krokom redovisar kommunens egna bostadsbolag, Krokomsbostäder, ett plus i kassan på lite drygt en miljon kronor. Och prognosen är 2,6 miljoner kronor innan året är slut.

Enligt delårsrapporten pekas på både plus och minus men som i slutändan kommer att bli plus. Under året har exempelvis driftkostnaderna ökat med 270 000 kronor i år, men samtidigt har bolaget sparat 179 000 kronor genom energisparåtgärder – för att nämna några delar i rapporten.

På investeringssidan pekas på en ny kontorsbyggnad i Krokom som beräknas kosta 16 miljoner kronor och ska stå klar i november. 60 procent av fastigheten kommer bolaget att hyra ut till Krokoms kommun och de resterande ytorna kommer Krokomsbostäder behöva till sin egen administrativa verksamhet.

Det ser i stort sett stabilt ut för fastighetsbolaget enligt rapporten. De hade 1235 bostäder i sitt lägenhetsbestånd i juli vilket var precis lika många som vid årsskiftet. Skillnaden var att de i juli hade 41 lediga lägenheter i juli och det var 14 fler än vid årsskiftet.