Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nytt kontor för 16 miljoner

Krokomsbostäder redovisar ett stabilt resultat.

Annons

Blir det plus i kassan är det sällan dåligt. Inför kommande kommunfullmäktige i Krokom redovisar kommunens egna bostadsbolag, Krokomsbostäder, ett plus i kassan på lite drygt en miljon kronor. Och prognosen är 2,6 miljoner kronor innan året är slut.

Enligt delårsrapporten pekas på både plus och minus men som i slutändan kommer att bli plus. Under året har exempelvis driftkostnaderna ökat med 270 000 kronor i år, men samtidigt har bolaget sparat 179 000 kronor genom energisparåtgärder – för att nämna några delar i rapporten.

På investeringssidan pekas på en ny kontorsbyggnad i Krokom som beräknas kosta 16 miljoner kronor och ska stå klar i november. 60 procent av fastigheten kommer bolaget att hyra ut till Krokoms kommun och de resterande ytorna kommer Krokomsbostäder behöva till sin egen administrativa verksamhet.

Det ser i stort sett stabilt ut för fastighetsbolaget enligt rapporten. De hade 1235 bostäder i sitt lägenhetsbestånd i juli vilket var precis lika många som vid årsskiftet. Skillnaden var att de i juli hade 41 lediga lägenheter i juli och det var 14 fler än vid årsskiftet.