Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nytt kapitel för Fagervall

Annons


"Idol"-vinnaren Markus Fagervall tränar stenhårt. Men det är inte i replokalen man hittar honom. Just nu är det två pass konståkning om dagen som står på schemat. Samtidigt släpps nya skivan, men han känner sig inte splittrad.

Markus Fagervalls fötter ser aningen rödskavda och ömma ut. Som deltagare i "Stjärnor på is" har han redan hunnit avverka ett träningspass på skridskorna tillsammans med konståkningspartnern Johanna och senare på kvällen väntar ytterligare en hårdkörning. Nu är det barfota som gäller hemma i lägenheten, för att vara lite schysst mot fötterna.
Distans från arbetet

Samtidigt som den gamle "Idol"-vinnaren och hockeyspelaren Markus Fagervall virvlar runt på isen släpper han också sin andra skiva, "Steal my melody". Att tävla i "Stjärnor på is" beskriver han som ett sätt att få ett avbrott och lite distans från arbetet med skivan och han känner sig inte splittrad mellan musiken och att vara med i programmet.

-Det är helt separata grejer. "Stjärnor på is" är ju någonting helt annat än musiken, jag är inte ute efter en ny karriär, det här är bara som en flummig rolig grej att göra. Det var bara så jag resonerade, att det var kul. Men det är ju musik jag håller på med, säger Markus Fagervall.

TT Spektra: Har din medverkan i programmet någon inverkan på din musikkarriär?

-Nej, inte vet jag hur det skulle inverka, det har ju ingenting med min musik att göra förutom att, alltså, man syns ju. Och det är väl något positivt på ett sätt, det är bra, men det har som ingenting med musik att göra.
Avslutat kapitel

Mycket Coldplay, lite Laakso-inslag och mer indiepoppigt än debutskivan. Så beskriver Markus Fagervall själv soundet på "Steal my melody". Han är lite nervös för hur den ska bli bemött och säger att det känns tråkigt när recensioner och negativ kritik verkar handla om "Idol" och "Stjärnor på is" snarare än skivan och låtarna. "Idol" är ett avslutat kapitel, nu ska han fortsätta kämpa för att hålla sig kvar i musikbranschen.

-Det är svårt, för många förstår inte hur mycket man har hållit på med musik innan. "Idol" var ju ett fenomen, man får en jätteskjuts. Det är hajp, fullt hus. Nu är det ett nytt kapitel. Det gäller bara att visa att man orkar och varför man gör musik. Det är ju för att jag älskar det och då håller jag på med det oavsett om jag är i rampljuset eller inte, säger Markus Fagervall.

Mer läsning

Annons