Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nytt hyreshus uppstår efter LT:s artikel

Ett nytt hyreshus uppstår tack vare LT:s artikel. Anders Harlin läste den och bestämde sig direkt:

– Jag tycker synd om hyresgästerna. Nu ska jag renovera "Apotekshuset" och hyra ut lägenheterna.

Anders Harlin, som äger ett fastighetsbolag i Hammerdal, läste LT:s artikel om det försummade hyreshuset. Han bestämde sig direkt:

– Jag tycker synd om hyresgästerna. Jag har tidigare tänkt sälja "Apotekshuset", men intresset har varit dåligt. Nu bestämde jag mig för att renovera huset och inlemma det i fastighetsbolaget, och hyra ut lägenheterna i stället.

Han har redan kontaktat Jimmy Edström och erbjudit honom att få hyra en sexrummare på 180 kvadratmeter för 5 000 kronor i månaden, alltså samma hyra som Jimmy betalar i dag, och en lägenhet som är betydligt större:

– Erbjudandet är lockande, säger Jimmy. Men vi måste ju diskutera det i familjen och kolla med juristen hur det fungerar med uppsägning i sådant fall.

Jimmy har haft den "låga" hyran eftersom han också fungerar som vaktmästare i hyreshuset, och Anders Harlin vill ge honom samma villkor. Uppvärmningen i det nya huset sker genom fjärrvärme. Det låter som en dröm tycker Jimmy:

– Inget krångel med pellets och en brännare som går sönder hela tiden.

Kanske också mindre krångliga vägar för hyresgästerna. Som när kylskåpet i familjens lägenhet havererade för flera månader sedan. Enligt hyresvärden, Johan Stendahl, fick Jimmy inte köpa ett nytt på orten:

– Han sa att han har massor av kylskåp nere på Njutångersgården.

För att familjen skulle få nytt kylskåp hade Stendahl vissa instruktioner. Jimmy skulle åka till ICA i Kälarne, där han skulle få 4 000 kronor av en kille som ersättning för bensin. Sedan han fått pengarna skulle han hämta ett trasigt kylskåp och en trasig spis och skjutsa dem till Sundsvall. Där skulle han också gå in på Bauhaus och ta ut en del varor som Stendahl skulle ha, och sedan skjutsa dessa till Njutånger - och samtidigt hämta sitt nya kylskåp:

– Det ville jag inte ställa upp på. Troligen hade jag blivit skyldig att betala för allt. Jag har lånat ett gammalt kylskåp av brorsan i stället.

Stendahls alla kylskåp verkar nu ha försvunnit, för vid kronofogdens utmätningsförsök vid Njutångersgården i oktober, fanns inga utmätningsbara tillgångar. Bolaget begärdes i konkurs av Skatteverket två månader senare, och på telefonsvararen uppger Stendahl (?) att hotellet är fullbelagt, men att det finns möjlighet att hyra en fristående villa.

Många företag har ringt till Jimmy efter artikeln, och alla har de haft frågor om Johan Stendahl:

– Bland annat en målarfirma som han vill anlita. Nu bestämde de sig för att avvakta med att åta sig jobbet.

Länstidningen har, trots upprepade försök, ännu inte lyckats få kontakt med Johan Stendahl.