Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nytt försök att sälja Kungsgården

I våras avbröt Östersunds kommun försäljningen av Kungsgården efter att de två bud de fått in var för låga.

Nu ska det göras ett nytt försök.

Enligt kommunens tjänstemän finns det fortfarande ett intresse på marknaden för att driva verksamhet på Kungsgården. Därför föreslås att det ska försöka säljas igen. Kommunstyrelsen ska ta ställning till det vid ett sammanträde på tisdag.

Ett bostadsannex, en ladugård, uthus, bastu och ett härbre hör till gården.

Enligt de kommunala handlingarna ska konceptet för anbudet vara det samma som förra gången men det ska bland annat finnas ett förtydligande av ansvar för teknisk försörjning, som var en osäkerhetsfaktor i den förra omgången.

Men det innebär att kommunen ska finansiera en del själva utanför anbudsgivningen. Ett av förslagen som ligger till beslut är att 2,5 miljoner kronor avsätts från kommunkassan för att göra förbättringar av elnätet och anslutning av avloppssystem till området.

Det föreslås också att det ska finnas en detaljplan för området i skogen nordost om Kungsgården, vid infarten, så att det blir möjligt att ha turistiskt boende/campingstugor i området. Detta ska finnas i beredskap om turistiskt boende behöver komplettera verksamheten i själva Kungsgården.

Mark- och exploateringskontoret föreslås också få i uppdrag att genomföra ett nytt anbudsförfarande.