Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nytt företagshus planeras i Sveg

Kommunen planerar för ett småföretagarhus i Sveg
– Syfte är att underlätta för de som vill driva företag i liten skala, säger Malcolm Höök på kommunens näringslivskontor.

Från början var idén att skapa ett hantverkshus i Sveg men nu har den växt till att omfatta även andra mindre företag. I småföretagarhuset ska det bli möjligt att hyra in sig till en relativt låg kostnad och få tillgång till internet och annat som kan behövas för att driva ett litet företag.

– Tröskeln ska vara så låg som möjligt för den som vill pröva sin företagsidé, säger Malcolm Höök, näringslivsutvecklare på Härjedalens kommun.

– I det här ingår också att det ska finnas ett stöd av ett nätverk av andra företagar som är bra att ha när man är helt grön. Det kan handlar om skattefrågor, avtalsfrågor eller annat.

Projektet är än så länge bara någon månad gammalt och har än inte lämnat planeringsstadiet. Malcolm Höök berättar att kommunen varit i kontakt med företaget Workplaces, som driver ett slags företagshotell i Östersund och är på väg att etaberlar sig i Åre.

– De har visat ett stort intresse för att starta i Sveg och de ingår i våra planer, säger han.

Kommunen ska söka pengar hos regionförbundet för att göra en förstudie. Men när företagshuset blir verklighet, det vet inte Malcolm Höök i dag.

– Jag är rätt ny i kommunal verksamhet men det har jag lärt mig att det är bäst att inte ge någon exakt tid för när saker ska vara klart, säger han.