Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nytt brons för arg Erika

Erika Wiklund Kinsey, Trångsviken lyckades bättre i sin SM-comeback än mer omskrivna Ebba Jungmark, och knep åter en tredje plats i höjdtävlingen efter att ha klarat 1,84, en höjd som Ljungmark stod över för att sedan vara chanslös på 1.88.

Guldet gick förstås till Emma Green, Örgryte, som klarade 1,90 och sedan försökte på årsbästa 1,94. Överraskningen var My Nordström, Norrköping, som satte personbästa med 1,86 och knep silvret.

Erika klarade 170 och 184 i första, men behövde sedan ett extrahopp för att klara resten. 1,84 var dock en klockrent hopp som räckt till minst 1,86 om ribban legat där.

Erika hoppade först tresteg, där hon blev fyra på 12,46, en halvmeter under sitt personbästa – som hade räckt till brons. Sannolikt var det en smula negativt för hennes höjdhoppande även om hon bara hade ett riktigt fullföljt hopp och även avstod ett par helt. Trestegstävlingen avslutades mindre än en timme före höjdhoppet.

– Med facit i hand kanske jag tycker att jag kunde ha avstått tresteg. Men jag tänkte heller inte satsa så mycket och dessutom blev det inte så många hopp, sa Erika Wiklund Kinsey.

– Men totalt sett är jag arg för att jag inte klarade EM-kvalgränsen 1,90 och tredjeplatsen bryr jag mig inte så mycket om. Målet var ju att kvala in till EM.

– I USA kändes det så bra med ganska bra säkerhet kring 1,88, men här i Sverige har det inte stämt. Jag har missat helt i två tävlingar. Nu är det bara att åka tillbaka till USA och träna. Nästa år kommer jag igen och då skall jag hoppa högt, sa Erika.

Hon tog SM-brons efter Kajsa Bergqvist och Emma Green redan 2006 och brons även i sin senaste SM-start 2011.