Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nytt bostadsbygge ska korta köer

Hackås kan få nya bostäder för äldre efter att Bergs hyreshus beslutat att återuppta ett byggprojekt på orten.
Ett flertal personer har köat i år för att få hyra någon av de planerade lägenheterna.

Planerna gäller bostadsområdet Hovsliden där det kommunala bostadsbolaget har som målsättning att ha sex stycken marknära lägenheter färdiga för inflyttning under år 2015.

Planerna har funnits tidigare och lagts på is, men nyligen fattade Bergs hyreshus beslutet att köra i gång med projektet igen.

– Det är roligt och inspirerande att få satsa framåt, säger bolagets ordförande Jon Olofsson i ett pressmeddelande.

Lägenheterna är tänkta att vara tillgänglighetsanpassade för personer som har svårt att röra sig. När Länstidningen gjorde en kartläggning av bostadsköer för äldre visade det sig att länets glesbygdskommuner har ett stort behov av lägenheter anpassade för seniorer.

I Bergs kommun hade pensionärer stått i kö i flera år för att få flytta in i en äldreanpassad lägenhet i Hackås eller Svenstavik.

– Vi kan se att vi på några års sikt har en bostadsbrist i Bergs kommun och det är inte bra och det är inte bara på våra lägenheter utan totalt sett, sade Bergs hyreshus vd Hans Green då till LT.

En granskning gjord av Riksrevisionen visar att ett fåtal kommuner har råd att på egen hand bygga nytt. Ett för högt byggpris kan resultera i en hög hyra som kan orsaka problem för personer som exempelvis bara har en pension att leva på.

"Bergs Hyreshus har tagit fram skisser på egna hus som bör gå att producera rationellt för att hålla nere kostnaderna för byggandet så långt det går", skriver bostadsbolaget i sitt pressmeddelande.