Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nytt beslut: Ghader Ghalamere ska utvisas

Under torsdagen stoppades utvisningen av Ghader Ghalamere tillfälligt och han fördes till Migrationsverkets förvar i Gävle. Men sent på kvällen kom ett nytt tufft beslut för familjen: Ghader Ghalamere ska utvisas.

Den iranske mannens förre advokat Jorge Conchas.skickade under torsdagen en ansökan om verkställighetshinder till Migrationsverket.

En ansökan om verkställighetshinder kan lämnas in om en person är på väg att utvisas, men det anses att det kommit fram nya skäl till att personen ska få stanna i landet. Innan Migrationsverket har tagit ställning till ansökan kan personen inte utvisas.

– Jag bedömer att de nya skälen är tillräckliga för att mannen ska få stanna, sa Jorge Conchas till LT efter att ansökan hade lämnats in.

Men sent på torsdagskvällen kom Migrationsverkets nya beslut. Enligt beslutet är de nya skälen som framkommit inte tillräckliga för att mannen ska få stanna i Sverige.

Det innebär att fallet inte längre går att överklaga i någon instans och att det återigen är ett polisiärt ärende.

– Nu är det upp till gränspolisen i Gävleborg att verkställa utvisningen, säger Max Landergård, Migrationsverkets pressinformatör.