Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nytt ägarpar på Gränganz

Vid nyår bytte Gränganz i Sveg ägare. Roger Mattsson och Annica Thullnérs tar över verksamheten från Kalle Grängzell.

Annons

Efter femton år lämnar nu Kalle Grängzell över sin butik inne i Sveg.

– Det var faktiskt exakt femton år sedan jag började. Jag tog över NNP maskin och hade som mest elva anställda när vi även sålde skotrar och hade verkstad, berättar Grängzell.

De senaste åren har det varit fyra personer på företagets lönelista och Grängzell tycker att verksamheten rullat på fint.

– Jag hade gärna fortsatt något år till men man blir ju äldre och samtidigt känns det skönt att göra ett avslut när man är pigg och kry, vem vet hur det blir sedan.

Några sysselsättningsproblem räknar han inte med att få.

– Många undrar vad jag ska hitta på men jag brukar svara att jag bara ska räkna pengar. Fast nog hittar jag på något mer också, förklarar Kalle Grängzell.

Roger Mattsson och Annica Thullnérs köper hela fastigheten som butiken finns i och därmed får väldigt nära till sitt jobb.

– Det finns många fördelar med det också, även om det kanske är svårt att släppa arbetet när man är ledig, funderar Annica Thullnérs.

Roger Mattsson har det senaste året drivit en egen butik i Sveg där affärsidén inte varit helt olik den som funnits på Gränganz.

– Men det innebär inte att jag ska flytta över den till de här lokalerna. Vi siktar på att behålla det sortiment som funnits på Gränganz och sedan fyller vi på med mer saker såsom saker inom lås, säkerhet och stöldmärkning. Dessutom kommer vi att ha en egen verkstad, berättar Roger Mattsson som inledningsvis låter den tidigare affärslokalen bli lager.

Under våren räknar Mattsson med att tre personer ska vara anställda men troligen kommer man redan till sommaren att utöka med ytterligare en tjänst.