Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nytändning i nya lokaler för judoklubben

Så sent som i juli i fjol såg Östersunds Judoklubb ut att mista sina nedgångna lokaler i Lugnvik.
Nu är det andra tongångar – nyinflyttade på skidstadion törs man se offensivt på framtiden.
– 200 medlemmar är ett mål, det skulle vara väldigt lagom för oss, säger klubbens kassör Peter Allansson.

– Själva träningshallen var det väl inget fel på, men rummet där föräldrarna kunde sitta och vänta i var inte fräscha. Det luktade inte gott ...

– Och sen var det en väldig osäker tillvaro för oss, det kom hela tiden antydningar från kommunen att en försäljning av skolan var nära, berättar Peter Allansson.

Så sent som i juli i fjol var försäljningshotet väldigt överhängande men i mars-april i år kom så det efterlängtade beskedet att judon var välkommen in i det nya mediehuset på skidstadion.

Där huserar man på 320 fräscha kvadratmeter – nära nog exakt dubbelt så stort som i Lugnvik.

– Och det kommer att behövas. På den första nybörjartimmen förra veckan hade vi 40 barn här, och efter det har det ringt ytterligare några föräldrar ... så de närmaste veckorna kan det säkert vara runt 50 barn här vissa tider, säger Allansson.

Vad kommer de nya lokalerna betyda för klubben?

– Vi har haft runt 140 medlemmar de senaste tre-fyra åren ... jag tror att 200 skulle kunna vara en lagom siffra för oss. Vi har det bra förspänt med ledare, 200 skulle vi klara bra.

– Och framför allt betyder ju lokalerna att det är mycket trevligare att ta emot nya barn och föräldrar här, säger Peter Allansson.

Blir det dyr för er att bo här?

– Nja ... vi har inte skrivit nåt kontrakt med kommunen ännu. Men vi ska nog komma överens.

Klart är i alla fall en sak: Här vill judon bo!

– Ja. Vår förhoppning är ju att kunna skriva kontrakt på tio år, säger Peter Allansson.