Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nysvenskarna håller hjulen igång

Över 700 000 invandrare jobbar tillsammans med dig och mig ihop till vår gemensamma välfärd, vilken bland annat innefattar en flera veckor lång semester, en barnomsorg, sjukvård och äldreomsorg i världsklass Cirka 70 000 av dessa nysvenskar är egna företagare varav många har anställda (cirka en kvarts miljon). Inom restaurangvärlden kan jag tänka mig att invandrarna är i majoritet. Se bara på alla pizzerior, kebabställen, thaivagnar, caféer och grillrestauranger. Sverige skulle knappast klara sig utan dem. Räddningen för mången hungrig semesterfirare är just dessa matställen som ofta öppna sent på kvällen. När Sverige och svenskarna stänger kl 18 så fortsätter dessa entreprenörer till sena kvällen.

Var fjärde tandläkare och var tredje läkare i Sverige är utlandsfödd. Utan dessa skulle vården få mycket stora svårigheter. Betänk också att var femte undersköterska är utlandsfödd. Var tacksam mot Sveriges öppna sätt mot invandrare och flyktingar nästa gång du sitter på akuten och blir mottagen/behandlad eller om du är på krogen nånstans och stillar din hunger. Varken vårdsektorn eller restaurangbranschen skulle klara sig utan den arbetskraft som den utrikes födda befolkningen står för.

Finn Cromberger (FP)