Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nystart för Ytterån

Efter att ha varit nedläggningshotat sedan 60-talet så har vi rest oss ännu en gång.

Den här bygden som ligger mitt i navet för all trafik vad gäller Åre–Östersund–Frösön och har lockat hit unga familjer och företagare (26 eller 28 stycken) just på grund av logistiken har fått en chans igen.

Kanske det äntligen har gått fram villket läge som just Ytterån har som skola efter E14 och halvvägs mellan Åre och Östersund och dessutom 20 minuter till flygplatsen. Vi har barnfamiljer som har tagit över gamla hus, renoverat och satt sina barn på dagis och skola här. Visst kan man tycka att Ytterån bara består av en bensinstation men då har man gått miste om alla avstickare som denna by har, som ger mig som bor här både trygghet och naturupplevelser, för Ytterån är underbart vackert. Jag kommer nog aldrig att förstå varför tanken ens har funnits att vi ska, med våra barn, göra en avstickare till Nälden, som ju är en omväg, när Nälden skulle kunna komma ut till genomfartsleden och civilisationen. Till sist en jättekram till Anders Fahlén som har rott detta i hamn. Du är otrolig.

Gräsroten

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel