Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nyqvist premiärmålskytt i nya ishallen

Robert Nyqvist gjorde det första, historiska målet i nya Östersund Arena.

– Det var riktigt kul, sa ÖIK Legendaren.

Kändismatchen var startskottet till en välfylld dag i Östersund Arena. På bandyplanen spelades två matcher, först ÖBS-Karlsborg i herrarnas division 1 norra, sedan ÖBS-Härnösand i damallsvenskan.

Hockeymatchen var en trevlig tillställning med glatt humör och stor spelglädje i båda lagen. ÖIK Legendarer var som väntat lite för bra för ÖP All Stars och skulle ha vunnit större om inte Mikael Nilsson storspelat i ÖP-kassen.

Faktum är att matchens lirare var just målvakterna. Nilsson stoppade många skott, precis som kollegan Anders Halvarsson i ÖIK Legendarer. Storväxte "Halvar" var dessutom snabb och smidig i sina aktioner och drog ned välförtjänta applåder när han reflexräddade flera närskott.

Vi imponerades också av många av spelarna i ÖIK Legendarer, som verkar ha konserverat mycket av spelkänsla och skridskoåkning från sina glansdagar. Olle Dünesius var kanske den som hade allra bäst fart under skridskorna.

ÖP All Stars innehöll också profiler, bland annat Peter Gradin. Den nu 55-årige före detta AIK:aren hade den ojämförligt tyngsta meritlistan av aktörerna på isen.

Långselefödde Gradin har bronsmedaljer från VM och OS samt två SM-guld med AIK. Dessutom var han tvåa i skytteligan i OS 1984 och vann hela elitseriens poängliga 1988.