Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nyöppnat - men inget lördagscafé

Frälsningsarmén i Östersund har öppnat igen med ny kårledare, andakt varje dag, stickcafé och en öppen second handaffär.

Men det populära musikcaféet på lördagarna läggs på is.

Kårledaren Maria Sandberg berättar hur hon tänker driva verksamheten framåt.

– Det kommer att bli en behovsstyrd kyrka och det finns ett andligt intresse i Östersund, säger hon.

Anette Burström Budh som på frivilig basis har drivit musikcaféet under sju års tid orkar inte längre. Därför blir det heller ingen sådan verksamhet den här terminen.

– Jag orkar inte driva musikcaféerna längre, det har varit ett slit under många timmar i veckan och jag har fått svår värk efteråt. Jag är trots allt sjukpensionär, säger Anette Burström Budh. Men det känns bra att dörren inte är stängd för musikcaféerna i framtiden.

– Jag har inte kommit hit för att driva ett musikcafé utan för att driva en kyrka, och det har vi pratat om under processens gång, säger Maria Sandberg. Men en lördag i månaden kommer vi att ha öppet lördagar med verksamhet.

På plats fanns även Hettie Linder som varit en flitig besökare till lördagscaféerna. Hon ville protestera mot att verksamheten försvinner.

– Det var varit en stor glädje och en social mötesplats, säger hon och funderar på vad hon kan göra åt saken.

– Ingen har pratat med mig om detta, jag har inte fått några reaktioner heller. Den här terminen blir det inga musikcaféer, säger Maria Sandberg.

– Soppluncherna fortsätter som vanligt, nytt är andakten varje dag. Det är trots allt Herrens hus.