Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nyförvärv till Team Walles inför SM

/

Team Walles Snöskoterklubb i Bruksvallarna får en stark trio i vinterns SM i snöskotercross. Förutom de "gamla" rävarna Johan Eriksson och Jörgen Backman har man nämligen ett fint nyförvärv att bjuda på.

Annons
Det är en av Sveriges mest lovande förare, Olle Olsson från Njurunda, som kommer att tävla för Team Walles i vinter. En kille i 20-åldern.
– Det innebär att vi är tre som har goda chanser till medalj i SM, där såväl jag, som Jörgen och Olle kommer att köra i klassen Pro Stock, berättar Johan Eriksson.
Johan fortsätter att köra på Yamaha och hans främsta målsättning i vinter är att vinna SM. 26-åringen har sedan tidigare två guld, fyra silver och ett antal brons i SM-sammanhang och därutöver medaljer även i VM.
– Men jag har inte bestämt om jag ska satsa på VM den här säsongen, säger Johan Eriksson.
– Yamaha satsar i första hand på SM, som man anser viktigare än VM.
För Jörgen Backmans del kan det förutom SM även komma att handla om VM.
– Jag kör som tidigare för Polaris och liksom Johan vill jag gärna vinna SM i Pro Stock, berättar Jörgen. Och lyckas jag kvalificera mig till VM kommer jag naturligtvis att köra även den serien.
Jörgen Backman har inför säsongen tränat ungefär lika som tidigare och ofta tillsammans med Nike Bent under ledning av Susanne Gunnarsson.
– Jag hoppas att det blir en bra säsong för Team Walles och har bland annat ett par lovande juniorer, Emil Dahlsten och Mattias Myhr, på gång.
Nyförvärvet Olle Olsson ledde SM-serien för några år sedan när han råkade skada ett knä svårt.
Nu är han alltså tillbaks och enligt Johan Eriksson är det en förare, som kan bli riktigt giftig i vinter om skadeproblemen inte återkommer.

Mer läsning

Annons