Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nybyggd gästhamn invigd

På söndagen överlämnades officiellt ansvaret för Åstorpet, nära Kungsgården, från F4:s båtklubb till Storsjöns sjöråd och det förklarades invigt.

Vid många av de mellan 35 och 40 nybyggda platserna och bryggorna i gästhamnen låg båtar av olika sorter och storlekar på söndagen. Och arrangörerna var mycket nöjda med att så många kommit till invigningen.

I sjörådet ingår representanter från alla båtklubbar runt Storsjön och de är de som tillsammans tagit initiativet att bygga ut gästhamnen och göra hela området till en plats för allmänheten, i form av ett Leaderprojekt. Rådet har skrivit ett nyttjanderättsavtal med kommunen för 15 år framåt.

– Det här är inte bara till för dem som har båt. Här finns fina badvikar, grillplatser, vindskydd och bastu och alla är välkomna, säger rådets ordförande Lasse Göransson.

Han berättar att det till en början var många som ville se en hamn med fasta båtplatser men de bestämde att det var en gästhamn det skulle bli.

– Det här blir ett bra komplement till Andersön, dit många åker, säger Lasse Göransson.