Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nybildad duo turnerar i länet

/
  • Två av Ann-Cathrine Wiklanders mest kända låtar,
  • Pianisten Erik Lihm har vunnit Guldklaven som Årets keybordist och har spelat i dansbandet Vikingarna under 20 år.Foto: Susannhe Melin

Kommer ni ihåg dansbandssångerskan Ann-Cathrine Wiklander? Nu är hon tillbaka, i en nybildad duo med pianisten Erik Lihm.

Annons

Under 1990-talet hade Ann-Cathrine Wiklander en egen orkester och stora framgångar på Svensktoppen. Hon var också gästsångerska hos dansbandet Sten & Stanley och medverkade i många folkliga tv-program som "Allsång på Skansen", "Café Norrköping" och "Bingolotto". Sedan försvann hon plötsligt från scenen.

– Jag var tvungen att dra i bromsen på grund av hälsoskäl inom familjen och gick tillbaka till att arbeta heltid som sjuksköterska i Sollefteå där jag bor, säger Ann-Cathrine Wiklander.

Men så i somras öppnade sig en dörr som ledde till en comeback. Via gemensamma vännen och Östersundsmusikern Tommy Anderssons Facebooksida tog pianisten Erik Lihm, känd som medlem i Vikingarna under 20 år, kontakt med henne.

– Han undrade var jag hade tagit vägen och undrade om jag hade lust att sjunga med honom. Och eftersom familjens hälsoproblem är lösta så tackade jag ja. Det var roligt från första stund och vi bestämde oss för att göra något mer av det på en gång, säger Ann-Cathrine Wiklander.

De döpte sin show, som framförs för en sittande publik, till "Äntligen är vi tillsammans". I höstas begav de sig ut på turné för första gången och i vår fortsätter samarbetet. 16 mars kommer de till Kaxås bygdegård, 12 april framträder de i Vigges bygdegård och två dagar senare, 14 april, stoppar de i Hammarstrand. Den 70 minuter långa repertoaren består av en blandning av alla deras hitlåtar; Ann-Cathrines "Kärleken" och "Vänd inte ryggen mot en vän" och Eriks "Äntligen är vi tillsammans", den första låt han skrev till Vikingarna, är självklara val. Roliga turnéminnen och anekdoter tänker de också dela med sig av.

– Hittills har vi blivit mottagna med stående ovationer. Både jag och Erik har spelat på de stora dans-arenorna och tycker att det är så kul att komma till mindre ställen eftersom man kommer nära publiken på ett annat sätt, säger Ann-Cathrine Wiklander, som har framträtt en hel del i länet och gärna kallar sig för "stödjämte". Hennes bror Jörgen Lindh spelar i Östersundsbandet Kentucky.

Annons