Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nya Zeelands svar på Laleh

"Pure heroine"

(Universal)

Bästa låt: "Royals"

Hitlåten "Royals" är ett fenomen som har toppat listorna över hela världen, bland annat i USA. 16-åriga nyzeeländskan Lordes debutalbum fortsätter där "Royals" slutade. Till minimalistiskt syntkomp sjunger hon texter med en livsvisdom som det rimligtvis tar längre tid än 16 år att skaffa sig. Låtar som "Tennis court" och "A world alone" imponerar och det här är ett rejält svar på tal till dem som tror att Lorde bara är ett one-hit-wonder.

Hennes röst kan jämföras med både Laleh och Lana del Rey, och den kommer till sin rätt i all sin nakenhet när den omges av så sparsmakade arrangemang. Samtidigt, och det låter förstås paradoxalt, blir det i längden en smula enahanda med det minimalistiska och man kommer till slut på sig själv med att längta efter en riktigt storslagen slags Phil Spectorsk wall of sound-produktion.