Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nya tjejer i Östersundsrevyn

/
  • Foto: Lars-Eje Lyrefelt

Systrarna Kempff utgör Östersundsrevyns nya tjejorkester och Isabelle Pedersen tar över som primadonna efter Lena Ljung.

Annons
För några veckor sedan presenterade Östersundsrevyn sin nye regissör Lars Gustafsson. I går var det dags för revymakarna att släppa lite fler nyheter inför 2009 års uppsättning. Det handlar om fyra tjejer som kommer att tillföra både girlpower och musikalitet.
Systrarna Ackie, Mia och Clara Kempff som revyorkester borgar för att det blir tryck i kupletterna.
- Vår främsta uppgift är att spela instrumental musik som bär fram texterna på ett bra sätt. Men vi är inte främmande för att vara med och agera heller, säger Mia Kempff som spelar elbas och akustisk gitarr.
Acki spelar hammondorgel, keyboard och munspel och Clara hanterar trummor och slagverk.
- Och så har de med sig en massa andra instrument som vi andra inte ens vet vad de heter, säger revygeneralen Mats Hurtig.
Ackie och Mia är bosatta i västjämtland sedan flera år tillbaka, lillayster Clara är på väg att flytta upp i dagarna. Ända sedan de tre kom till Åre som gruppen Chattanooga i början av 1980-talet har de gillat Jämtland och att som "nyjamtar" få vara med i självaste Östersundsrevyn tycker de är en höjdare:
- Det här känns både seriöst och ambitiöst.
Isabelle Pedersen är inte fysiskt närvarande på pressträffen, men på telefon från Stockholm berättar hon att är jättelycklig över att få jobba på hemmaplan.
- Jag kommer ju från Brunflo och såg flera Östersundsrevyer under min uppväxt. Jag har träffat Mats Hurtig och Patrik Zackrisson i många olika sammanhang och är imponerad av vad de gör.
Isabelle gick Palmcrantzskolans musiklinje och utbildade sig därefter på Musikalakademien i Umeå. Hon har spelat huvudrollen i musikalen Hednadotter på Gotland och medverkat i flera av Norberg & Dröses produktioner i Sundsvall.
Just nu varvar hon butiksjobb i Stockholm med att turnera med ABBA-coverbandet Arrival.
- Att få vara artist på heltid är förstås drömmen. Och att göra revy känns som en riktig utmaning.
Vi vet att du kan sjunga och dansa, men är du rolig?
- Jaadu, jag tror nog att det finns en komisk ådra i mig. Och har man ett bra manus så blir det kul.
Pratar du jamska?
- Nej, det gör jag inte. Så någon surjamtkärring kommer jag inte att göra.

Mer läsning

Annons