Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nya spelare till Ås – stannar kvar i fyran

Allt lutar åt at Ås fortsätter i division 4 nästa år. De har fått en otrolig respons i jakten på flera spelare.
– Jag blir nästan rörd över det engagemang som varit, säger klubbens ordförande Börje Olsson.

Annons
För drygt en vecka sedan gick Åsspelaren och lagkaptenen Erik Rådström ut med en efterlysning. Klubben behövde flera spelare annars var risken stor att deras A-lag i division 4 skulle behöva läggas ner. Men nu ser framtiden mycket ljusare ut.
Ås IF:s ordförande Börje Olsson hade ett möte i onsdagskväll med tränarna för A-laget.
– Vi är mycket överraskade över hur många som hört av sig. Nu har vi närmare 30 spelare, det är helt otroligt. Allt talar för att vi fortsätter nästa år, men vi har inte fattat det slutliga beslutet. Men det saknas inte spelare i dagsläget i varje fall, säger Börje Olsson.
Vad hänger beslutet på nu?
– Vi måste bestämma oss för vilken roll vi ska ha i fotbollsjämtland. Så att vi inte lurar oss själva och bara skjuter upp något till nästa år, säger Olsson som vill berömma engagemanget runt A-laget:
– Jag tycker spelarna och ledarna har gjort ett fantastiskt jobb. Jag blir rörd över hur viktig fotbollen är för dem, de har verkligen visat att de vill något.
Söndag 9 november ska ungdomssidan samlas och diskutera framtiden. Efter det vet man också hur det blir med A-laget.
– Satsningen på ungdomssidan ska vi inte släppa. Men vi måste tänka nytt. Ungdomsfotbollen är omritad, det är nya värderingar och vi måste vara självkritiska, säger Olsson.

Mer läsning

Annons