Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nya skolan i Hackås firades

Två år har gått sedan branden – nu har Hackås sin nya skola. På fredagseftermiddagen invigdes den.
– Det känns helt fantastiskt, säger läraren Lillemor Esbjörnsson.

Det var välbesökt när den nya skolbyggnaden, som rymmer bland annat förskolan, delar av lågstadiet, biblioteket, bildsal och personalutrymmen, invigdes. Invigningen började med att en film visades, där barn och personal på skolan fick berätta om sina upplevelser av branden den 11 januari 2012.

En av dem var Arvid Lindgren, som nu går i fjärde klass. Han fick hjälpa personal från räddningstjänsten att spruta vatten på branden.

– Det känns bra. Det är större lokaler än tidigare och nu har vi mer plats på skolgården. Den som väntar på något gott väntar aldrig för länge, säger Arvid Lindgren.

Han har inte haft några lektioner i den nya skolbyggnaden än. Femteklassaren Kerstin Zetterman skulle vilja ha fler lektioner i det nya huset, nu har hon bara bildlektionerna där.

– Det är så fint här inne, säger Kerstin Zetterman.

Ida Henriksson går också i femman, hon ser fram emot när barackerna som har stått på skolgården försvinner.

– Då har vi nog världens bästa skolgård, säger Ida Henriksson.

Under uppbyggnaden av det nya skolhuset har det varit trångbott på Hackås skola. Veckan innan jul fick barnen lite extra ledigt och personalen kunde flytta in i den nya byggnaden. Lillemor Esbjörnsson tycker att det känns skönt att ha mer plats.

– Klassrummen är väldigt fina, förskolans lokaler är bra och våra utrymmen där uppe är helt suveräna. Även vi som jobbar kvar inne i den gamla delen har fått mycket plats, säger hon.