Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nya skador oroar Frivold

Jämtland Basket åker till Södertälje med ett skadedrabbat lag.

– Det finns verkligen en öppning för våra bänkspelare att ta för sig, säger coach Pontus Frivold inför mötet med regerande mästarna.

Annons

Läget kunde så klart ha varit roligare för Jämtland.

Fredagens motståndare Södertälje kommer från två raka förluster (Norrköping borta i ligan och Tartu i europaspelet) och är förstås ute efter revansch. Det mot ett Jämtland som kommer med ett brandskattat lag.

Tre ordinarie pjäser saknas. Stefan Hellgren är borta sedan tidigare, och från laget som spelade mot Uppsala i tisdags stryks både Jimmy Widell och Luka Marolt.

– Det är våra tre första byten, så det betyder att det finns många minuter att hämta. Där finns det verkligen en öppning för våra bänkspelare att ta för sig, säger Jämtlands coach Pontus Frivold inför resan till Södertälje.

– Vi ska försöka få våra spelare som Samuel, Stefan, Max och Mikael att ta den här chansen. Det är duktiga spelare som vi ska uppmuntra till att våga spela ut.

För Jimmy Widell handlar det om att ryggproblemen inte ger med sig. Luka Marolt är knäskadad och ska undersökas innan man kan säga exakt vad det handlar om.

Tidigare i höst möttes lagen i Östersund. Då vann Södertälje med 89–73 efter att poängkungen John Roberson blivit stekhet i slutet av matchen.

– Det var jämnt rätt så länge, men när Roberson tog över showen kunde vi inte hänga med, minns Pontus Frivold.

– Vi vann ju sist i Östersund, men det var en tuff match. Jämtland är ett väldigt snabbt lag som hela tiden försöker komma i rätt position för att få till snabba skott. För oss gäller det att spela bra försvar så att vi lyckas sakta ned deras tempo, säger Södertäljes coach Vedran Bosnic till klubbens hemsida.