Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nya poliser till Strömsund

Skälva månde buset. Drygt trettio procents ökning av poliser fick Strömsund i onsdags när tre nya poliser började sin tjänstgöring:

– Befolkningen kommer snart att märka att polisen syns mycket mera, säger närpolischef Staffan Sjödin.

Annons

Bland befolkningen i Strömsunds kommun har spridits en uppfattning att man kan göra som man vill, för här finns sällan någon polis. Buskörning, A-lagare som sitter på torget och dricker, inbrott som ingen hinner reda ut, bråk, fylla, nedskräpning och skadegörelse. Problemen har vuxit och allmänheten kräver polisens hjälp, samtidigt som polisväsendet skurits ned i kommunen. Förutom att upprätthålla lag och ordning så ska polisen också hinna hantera vapenlicenser, utfärdande av pass, informera i skolorna och mycket annat. Kommunens yta är gigantisk och antalet poliser har varit otillräckligt, vilket har medfört att man fått ta emot mycket kritik.

Skälva månde buset, för nu är stora ändringar på gång. Polisen i Strömsund fick i onsdags en utökning med drygt trettio procent, då tre nya poliser började sin tjänstgöring:

– Det känns verkligen jätteskönt, säger närpolischef Staffan Sjödin. Det underlättar för oss att hinna med allt som händer.

Det har inte varit lätt för polisen att täcka in hela Strömsunds kommun, med dess stora yta, och med en stab på åtta personer. Tre nya poliser innebär en enorm förbättring:

– Nu kommer vi att hinna vara ute i byarna mycket oftare, säger Staffan Sjödin. Vi hinner ta itu med de problem som finns, som till exempel buskörning, alkohol och droger. Det blir flera hastighetskontroller och flera nykterhetskontroller, kontroll av skoterkörningen. Det blir också lättare att hinna med skolbesök.

De tre nya ansiktena som innevånarna kommer att få stifta bekantskap med tillhör Jonny Jonsson, Magnus Norlén och Daniel Lundh och de ser fram emot att få börja arbeta i kommunen.

– Befolkningen kommer snart att märka att polisen syns mycket mera, säger Staffan Sjödin. Poliser som patrullerar till fots och i bil. Förhoppningsvis kommer vi också att kunna utöka expeditionstiden på polisstationen en del.