Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nya Phase One 645DF på väg

/

Den nya digitala mellanformatskameran sätter en ny standard vad gäller hastighet.

Annons
Den nya digitala mellanformatskameran sätter en ny standard vad gäller hastighet. Även kompabiliteten med olika bakstycken är imponerande, vilket ger stor valfrihet åt användaren.

1/1600 dels sekund, ja så snabbt kan nya Phase One 645DF blixtsynka. Snabbare än någon annan digital mellanformatskamera på marknanden. Tillverkaren påstår också att hastigheten på autofokusen har snabbats upp, även processorn i kamren har fått mer fart i sig. Med hjälp av dessa förbättringar hävdas att fotografens arbete ska kunna bli så mycket som fem gånger snabbare. Slutartiderna sträcker sig från 1/4000 sekund till en hel timme vilket gör den mycket flexibel.

Phase One 645Df är kompatibel med bakstycken från Phase One, Leaf, Mamiya och andra tillverkare som inte har specifiserats i pressreleasen.

Kameran har också custom-lägen, dessa kan användas så att om till exempel en fotograf fotograferar både mode och produktbilder och använder sig av olika grupper av inställningar för olika motiven, så kan kameran spara dessa inställningar till ett visst läge. Fotografen behöver då bara ställa in det förinställda custom.läget och får då automatiskt alla inställningar rätt på en gång.

Till kameran lanseras också tre nya objektiv med brännvider på 55, 80 och 110 milimeter. Samtliga har bländare 2,8 och är designade för 645DF.

Kameran väntas komma i slutet av 2009 och kommer att kosta drygt 40.000 kronor, objektiven förväntas komma ungefär samtidigt och priserna börjar strax över 16.000 kronor.

 

 


/Bengt Luthman
Annons