Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nya nedfarter byggs i Åre

En ny nedfart, breddade pister, nytt snösystem och en ny släplift ingår när Skistar i sommar bygger ut Åres östra skidsystem i det så kallade Sadeln Högåsenprojektet.

Annons

I första etappen av Sadeln Högåsenprojektet, som byggs nu i sommar och under hösten, koncentrerar sig Skistar på uppgraderingar i skidsystemet i östra Åre och Björnenområdet. Syftet är att göra det lättare för gästerna att röra sig mellan Åre och det expansiva Björnen, där tusentals nya bäddar tillkommit och fortsätter att tillkomma.

En av de större nyheterna är Fjällblicken, en helt ny huvudnedfart på västra Totthummeln, från Sadeln ner till Tott/Fjällgården.

Flera befintliga nedfarter ska breddas och på östra sidan Totthummeln planeras tre nya nedfarter. Det byggs också en släplift som dels ska göra det lättare att ta sig från Högåsenområdet till Björnen, dels ska ge västra Björnen ”ski in ski out”.

I november ska etapp ett vara klar.