Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nya Närvården förlorar 1,5 miljon i nytt förslag

Ett förslag till nytt ersättningssystem i hälsovalet i Jämtland kan innebära minskade intäkter för Nya närvården i Hoting och dess filialer med runt 1,5 miljon.

Nu reagerar Christer Siwertsson, M, som själv sitter med i arbetsgruppen för översynen, på att majoriteten har denna hållning.

I en interpellation ställd till landstingsrådet Harriet Jorderud, S, vill han veta om hon har samma intentioner som han har, att samtliga invånare i länet ska ha en så kompetent, nära, tillgänglig och säker sjukvård som det är möjligt oavsett var man bor.

"Den förändring ni i majoritetspartierna tänkt er, kommer att få mycket stora negativa konsekvenser för framför allt boende i Hoting, Strömsund och Hammerdal", skriver Christer Siwertsson och vill veta hur planerna ser ut för dessa i en framtid.

Han skriver också att förslaget direkt riskerar nedläggning av hälsocentralen i Hoting och filialerna i Strömsund och Hammerdal.

En bra fungerande primärvård utgör basen i länets hälso- och sjukvård och minskar trycket på länssjukvården och håller därmed kostnaderna nere, är budskapet.