Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nya Närvården förlorar 1,5 miljon i nytt förslag

Ett förslag till nytt ersättningssystem i hälsovalet i Jämtland kan innebära minskade intäkter för Nya närvården i Hoting och dess filialer med runt 1,5 miljon.

Annons

Nu reagerar Christer Siwertsson, M, som själv sitter med i arbetsgruppen för översynen, på att majoriteten har denna hållning.

I en interpellation ställd till landstingsrådet Harriet Jorderud, S, vill han veta om hon har samma intentioner som han har, att samtliga invånare i länet ska ha en så kompetent, nära, tillgänglig och säker sjukvård som det är möjligt oavsett var man bor.

"Den förändring ni i majoritetspartierna tänkt er, kommer att få mycket stora negativa konsekvenser för framför allt boende i Hoting, Strömsund och Hammerdal", skriver Christer Siwertsson och vill veta hur planerna ser ut för dessa i en framtid.

Han skriver också att förslaget direkt riskerar nedläggning av hälsocentralen i Hoting och filialerna i Strömsund och Hammerdal.

En bra fungerande primärvård utgör basen i länets hälso- och sjukvård och minskar trycket på länssjukvården och håller därmed kostnaderna nere, är budskapet.