Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nya lokaler, men inget är för evigt

För första gången på 14 år har kulturskolans dramaverksamhet en alldeles egen lokal.

Men lyckan är bara tvåårig, de nya lokalerna finns nämligen på Palmcrantzskolan som är på väg att läggas ner.

Under 14 år har kulturskolans dramaverksamhet fått hoppa runt bland lediga lokaler i Östersund. Senaste skaparverkstaden hade de på Fagervallen. Men som på alla andra ställen blev de tvungna att flytta på sig.

– Vi blir ju undanskuffade hela tiden. Men nu har vi äntligen för första gången fått en egen lokal, säger Maria Flink, dramalärare.

Hon är lyrisk och stolt över den stora salen, det enorma klädförrådet och elevutrymmet med kök. Här kommer 60 elever skapa föreställningar som resten av befolkningen får njuta av. Lokalerna finns på Palmcrantzskolan och det märks att eleverna trivs här.

– Det är så mycket större här än vad det har varit på andra ställen. Så är det rent, det var ganska smutsigt där vi var tidigare, säger Moa Gahlin.

I det stora klädförrådet har 100 kartonger packats upp med utklädningskläder, masker och peruker. Eleverna dyker in bland långklänningar, änglavingar och masker.

Men lyckan över de nya lokalerna är tyvärr inte för evigt. Palmcrantzskolan är på väg att läggas ner, eleverna ska flytta till den renoverade och utbyggda Wargentinsskolan och skollokalerna är tänkta att hyras ut eller säljas. Vad som kommer att hända med kulturskolans dramaverksamhet är i dag oklart. Men framtiden är inget som Maria Flink vill tänka på nu.

– Vi försöker leva i nuet. Vad som händer om två år tar vi då, säger hon.