Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nya kommunalrådet presenterar sig

Nya kommunalrådet, Gudrun Hansson, lovar att vara ute bland folket. Hon gillar Idol, spännande böcker och husmanskost. Skulle det behövas så kan hon mjölka en ko.

Strömsunds nya kommunalråd, Gudrun Hansson (S), har ett gediget förflutet inom politiken, trots att hon kanske hittills inte synts så mycket utåt. Nu blir det slut på det:

– Jag kommer att vara tillgänglig för personliga kontakter, som besök, telefon och mail. Att vara kommunalråd är inget 8 till 17 jobb.

De frågor som ligger henne varmast om hjärtat är barn och ungdomars uppväxtvillkor:

– Dit hör förstås ungdomars möjlighet att få arbete och en framtidstro.

Hon säger sig också vilja ha en bra kontakt och ett samarbete med näringslivet för att behålla arbetstillfällen och för att höra vilka möjligheter det finns för tillväxt. Likaså med föreningslivet och med kommuninnevånarna över lag:

– Vi måste ta tillvara de kreativa tankar och idéer som finns för en bra livsmiljö i hela kommunen.

Vissa frågor känns akuta, där det kliar i fingrarna på henne att få sätta igång. Dit hör skolan och förskolan:

– Jag vill hitta lösningar för att genomföra den strategiplan vi gjort för skolan och förskolan, inte bara se till ekonomin. Det känns också viktigt att snabbt ta tag i de strömningar som verkar finnas mot invandrargrupper.

Kommer kommuninnevånarna att märka att de har fått ett nytt kommunalråd?

– Ja, det hoppas jag. Jag har en ambition att vara ute i de olika kommundelarna kontinuerligt. Dessutom kommer vi att återinföra de kommunsamråd som tidigare fanns ute i orterna. Jag vill öka dialogen med medborgarna.