Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nya generationens skogsägare erbjuds rådgivning

Bolaget Meraskog öppnar kontor i Östersund. Nu erbjuder de sin nya tjänst skogsrådgivning till den primära målgruppen unga som antingen ärvt eller investerat i skogsfastighet.

Meraskog har sedan tidigare kontor i Svenstavik och Sveg. Bolaget är avskilt från skogsindustrin och vänder sig nu till den nya generationens skogsägare med sin nya rådgivningstjänst. Tjänsten riktar sig till målgruppen nya generationens skogsägare som ärvt eller investerat i skog. De skogsägarna har sällan själva växt upp med att bruka skogen så som man gjorde för femtio år sedan och har inte alltid kunskap eller tid att förvalta skogen på egen hand. Tanken med rådgivningen är därför att de ska få hjälp med att förmedla, förädla och förvalta sin skog.

Kundernas skogsfastigheter är främst i Jämtlands län men ägarna kan vara bosatta runtom i Sverige eller till och med i andra delar av världen.

"Genom att vi är en fristående aktör kan vi göra den bästa affären för våra kunder, vi kan fritt sälja till villkor och priser som gynnar kundernas skogsaffärer bäst", säger Mikael Mattsson, vd på Meraskog, i ett pressmeddelande.

Företaget arbetar efter den så kallade Meraskogmodellen, med tre F som står för förmedling, förädling och förvaltning. Bolaget startades av Mikael Mattson, Hans-Åke Hansson och Lennart Bäck, tidigare kollegor på Siljan skog AB. Företaget, som startade 2009, har växt i rekordfart och efter tre år har de en omsättning på 66 miljoner kronor.