Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nya förhör med 29-årige Västjämten

Polisen höll på onsdagen nya förhör med den anhållne 29-åringen som misstänks för grov misshandel på sin fru och för mordförsök på en annan man på en ort i Västjämtland.

Men fortfarande i går eftermiddag hade åklagare Robert Barrefelt ännu inte tagit beslut om eventuell häktning.

– Han sitter anhållen och han förhörs nu under eftermiddagen (läs onsdag eftermiddag) och därefter kommer jag att ta vidare ställning till vad som kommer att ske, en eventuell häktningsframställan, sade Barrefelt till LT.

29-åringen ska enligt uppgift ha sagt att Satan drev honom till dåden, men Barrefelt är mycket förtegen om vad förhören hittills gett.

– Nej, jag är inte med vid förhören så jag vet inte vad han har sagt och i övrigt så vill jag hänvisa till förundersökningssekretessen. Jag vill inte berätta vad som har framkommit än så länge utan jag vill först ta del av det och sedan ta ställning.

Det var i måndags vid 15:15-tiden som Järpenpolisen kallades till en ort Åre kommun.

– Vi fick larm om bråk på en adress. När vi kom i närheten så fick vi en annan adress och där kunde vi gripa gärningsmannen utan större problem, säger polisinspektör Erik Lennemar.

Det visade sig att den gripne först hade misshandlat sin fru som han ligger i skilsmässa med. Sedan lämnade han hennes bostad och gick till en annan adress i närheten där han överföll och knivskar en annan man som han trodde frun hade ett förhållande med.

Polisen tillkallade ambulans för de två skadade som togs till Östersunds sjukhus för vård. Deras skador var dessbättre inte svåra.

Polisen beslagtog en kniv och kläder och undersökte brottsplatserna.

Den gripne togs till Östersund där han anhölls, misstänkt för grov misshandel mot sin fru och för mordförsök på mannen.